miércoles, mayo 21, 2008

CIBERESCRIPTURES DEL SEGLE XXI

‘La catosfera literària 08’ és la primera antologia de blogs en català, que ha publicat Cossetània Edicions i que va ser presentada a Vallromanes el passat dissabte 17 de maig, coincidint per atzar amb el Dia Internacional d’Internet.

El llibre recull un centenar de textos (posts) escrits pels autors de blogs literaris de l’àmbit català (blogaires) i la recopilació serveix per mostrar un tast del que fan alguns autors catalans en el format digital, ciberescriptors que experimenten les múltiples possibilitats de la xarxa.

L’escriptor Biel Mesquida, autor del pròleg, apunta que “la catosfera és una part dels fonaments vius de la reconstrucció nacional de la llengua i la cultura catalanes, d’aquests fragmentats i minoritzats Països Catalans units per la Xarxa, d’aquest País Català futur d’ara mateix!”.

L’acte de presentació va comptar amb la intervenció dels promotors de la Catosfera, representats per Toni Ibàñez i per Marc Vidal. Per la seva banda, el periodista maresmenc i director de l’Agència Catalana de Notícies, Saül Gordillo, va recordar els valors d’una escriptura, la dels blogs: “compulsiva, calenta, impetuosa i fresca”. Per a Gordillo, la Catosfera demostra que “els joves escriuen i que Internet no s’ha carregat el paper”.

1 comentario:

Anónimo dijo...

Hola, Albert!

Interessant notícia!

Si vols saber més de ciberliteratura, no et perdies el treball de Laura Borràs:

http://www.uoc.edu/in3/hermeneia/CV/lborras_cv/lborras_cv.htm

Seriós, amb rigor, i sense complexes, cal estar atent al projecte Hermeneia:

http://www.uoc.edu/in3/hermeneia/cat

I, per damunt de tot, amb un excel·lent gust estètic.