martes, abril 22, 2008

CATALANISTES I DEMÒCRATES

Em sembla que era en Josep Pla que deia que "catalanista és el que viu de Catalunya".

Això es pot aplicar a moltes coses més...

Ara, hi ha una classe que es defineix com a "demòcrata" perquè viu de la democràcia. Segurament no els costaria canviar per un altre plat de llenties.

2 comentarios:

Anónimo dijo...

sobretot en Josep Pla, que era demòcrata de tant en tant, quan arribava el franquisme ni li feia escarafalls i, com la majoria de plumes de La Vanguàrdia, s'adaptava a un statu quo miserable i mesquí. Gran escriptor en Pla, segur, de fet era un genyo en el país dels cecs. En Pla parlant de democràcia no és massa convincent. Tot i això, una cosa és Pla i la seva obra (intensa, extensa, contradictòria i decisiva) i l'altra el Plapapanatisme (concepte inventat per Sergi Pàmies). El Plapanatisme consisteix en el recurrent "planisme" d'una bona part de l'establishment opinador. Sobretot, que quedi clar, "allò i això ho escrivia en Pla" (saberut, malhumorat, llepaculs de la dreta, lliurepensador amb les espatlles cobertes). Un dogma més.

Anónimo dijo...

Benvolgut Albert,

El catalanista és el que viu a l'esquena del català que és el que penca. I si no, mira la Generalitat, tots catalanistes i alhora vividors, i galtes. En resum, uns paràsits.